Je rijinstructeur vertelde dat je altijd braaf je handen op kwart voor drie of tien voor twee moest houden. Dat is in de racerij doorgaans niet anders, zeker bij F1-auto’s niet. De stuurtjes en de stuurinrichting zijn zo gemaakt dat de coureurs nooit hoeven over te pakken. Toch zie je dat Lewis Hamilton aan de start van F1-races met zijn hand óp het stuur zit.

In de video onder aan de pagina zie je precies waarom dat is. De schakelflippers zijn namelijk met elkaar verbonden en dat levert een risico op. Door de rechterflipper naar je toe te trekken, schakel je omhoog. Maar als je per ongeluk de flipper wegduwt, dan schakel je omlaag. Om te zorgen dat de auto alleen kan opschakelen tijdens de start, doet Hamilton zijn vingers tussen het stuur en de linkerflipper om deze te blokkeren.

Voor de oplettende kijker: de bovenstaande foto is inderdaad niet van de start. Sterker nog: het stuur is omgedraaid en het is niet de auto van dit jaar. Als je wilt zien hoe Hamiltons procedure er tijdens de start uitziet, check dan even de YouTube-video helemaal onderaan. We kozen ervoor om de herstart in Bakoe te laten zien. Gewoon, zomaar.

Reacties

  • Richard heeft op 12 augustus 2022 geschreven:

    Is het niet zijn koppeling die hij daar indrukt? Naar mijn inziens wel.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear