Lewis Hamilton tekent een contract bij Mercedes voor nog een seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen komt voor de negende keer uit voor het dominerende F1-team. Er wordt nergens gemeld hoeveel jaren er in het contract staan, maar gezien de formulering gaan we uit van één extra jaar. Voorlopig nog even geen plekje voor George Russell in de Mercedes, dus.

De toewijding van Mercedes aan meer diversiteit in de motorsport is een groot onderdeel van de overeenkomst, meldt het merk. Hamilton en het team gaan samen een fonds oprichten om dit te behartigen. Over het salaris is niets publiekelijk bekendgemaakt. Volgens hardnekkige geruchten wilde Hamilton 50 miljoen euro, maar de laatste signalen hebben het over 40 miljoen.

Verstappen-clausule

Andere geruchten hebben het over een ‘Verstappen-clausule’, waarbij Hamilton een veto-stem heeft om een coureur te blokkeren als teamgenoot. Als Toto Wolff dus Max Verstappen zou willen in plaats van Bottas, dan kan Hamilton dat volgens het gerucht tegengaan. Dat zou dus ook kunnen gelden als Russell aangetrokken zou worden.

En na 2021?

Als het contract langer loopt dan één jaar, dan zou dat waarschijnlijk genoemd worden in het persbericht van Mercedes. Wat de zevenvoudig wereldkampioen gaat doen na 2021, is dus nog even de vraag. Niemand weet welk team dominant zal zijn in 2022 en het is maar de vraag of Hamilton er slim aan doet om bij Mercedes te blijven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear