Google schotelt elk jaar een vermakelijk overzicht voor van de meest gebruikte zoektermen van de afgelopen twaalf maanden. Daarin toont de zoekgigant bijvoorbeeld de meest gezochte etenswaren. Bananenbrood, mocht het je interesseren.

Het lijstje van meest gezochte Nederlandse mannen wordt aangevoerd door raceheld Max Verstappen. Onder hem staat Johan Cruijff en daarna een naam die we niet gaan opnoemen. Die krijgt al aandacht genoeg. Misschien nog wel indrukwekkender is dat ‘Max Verstappen’ in 2016 de op drie na populairste zoekterm is van Nederland. Boven hem staan ‘EK 2016’, ‘Pokémon Go’ en ‘iPhone 7’. Daarmee laat hij legendes als David Bowie en Prince onder zich. Dat betekent ook dat hij de meest gezochte Nederlander is. Op Google. En wellicht ook door boze Italiaanse Vettel-aanhangers.

De meest succesvolle Nederlandse coureur ooit blijft titels binnen harken. De FIA benoemde hem al tot Personality of the Year en hij kreeg de prijs voor Action of the Year. In Nederland versloeg de scheur-Limburger schaatsers en wielrenners voor de onderscheiding van Sportman van het Jaar.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie