Max Verstappen en zijn ex-teamgenoot Daniel Ricciardo lieten zich dit seizoen niet altijd even positief uit over de Renault-motor in hun Red Bull RB14. En hoewel niet volledig onterecht in sommige gevallen, blijkt dat dat helemaal niet mocht.

Over de boordradio klonk tijdens de GP van Hongarije toen de Red Bull met nummer 33 stilviel: ‘Wat een *** grap met deze elke ***ing keer met deze poep’, uit de mond van Max Verstappen. ‘Max is niet zo tevreden met de motorleverancier dames en heren’, zei commentator Olav Mol samenvattend. Zal ie ook zo mondig zijn tijdens een wedstrijd van PSV?

Maar na de race was Max plots minder mondig over zijn onvrede jegens de Renault-motor. Had ie tot tien geteld? Misschien, maar er was meer aan de hand: Max Verstappen mocht van zijn contract helemaal niet schelden op de motor. En daar is hij waarschijnlijk eventjes aan herinnerd.

‘Ik ben van de korte, duidelijke antwoorden’, zegt Max Verstappen tegen Rob Kamphues voor Ziggo Sport. ‘Volgens mij had ik na een bepaalde wedstrijd een scheldwoord gebruikt voor hun naam. In het contract staat echter dat je dat niet mag doen. Ik ben er niet om ze af te zeiken.’

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear