‘Dat gebeurt natuurlijk als je stopt met valsspelen’, concludeerde Verstappen tegenover Ziggo Sport na een voor Ferrari teleurstellende GP van Amerika. Hij verwijst daarbij naar de geruchten over valsspelerij door Ferrari met het brandstofsysteem. Die uitspraak krijgt bijna twee maanden later een staartje tijdens het kerstdiner in Maranello. Louis Camilleri, de CEO van Ferrari, was heel duidelijk: ‘Een rijder die ons beschuldigt van valsspelen, moet niet hopen op een zitje bij ons.’

‘Zijn beschuldigingen hebben voor allerlei problemen gezorgd in ons team. Mattia [Binotto, de teambaas] vertelde me dat er achteraf plotseling overal FIA-inspecteurs opdoken. Bovendien brengen dat soort aantijgingen je nooit erg ver. Wij zijn Ferrari, dus waarom zouden we naar een 22-jarige zoals Max moeten luisteren? Soms is spreken zilver, maar zwijgen is soms goud’, sluit hij af. Geen Ferstappen, dus.

De grote baas was dus niet zo blij met de aantijgingen aan het adres van Ferrari. Overigens is de vraag of Verstappen wakker ligt met het wegvallen van de optie om naar Ferrari te gaan; hij gaf eerder aan voorlopig goed te zitten bij Red Bull. Bovendien wijzen alle signalen erop dat Hamilton na 2020 het stoeltje van Vettel gaat overnemen bij Ferrari.

Bron: De Telegraaf Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear