Generaal van het Oranjeleger, Max Verstappen, is vandaag officieel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Je snapt gelijk dat dit een grote eer is, maar wat houdt het precies in? Helaas kun je er geen deuren mee openen of vrijstelling krijgen om op de busbaan te rijden. Het is min of meer alleen een eretitel.

Volgens de Kanselarij der Nederlandse Orden betekent de onderscheiding: ‘Personen die benoemd worden tot Officier hebben met hun bijzondere verdiensten vaak een landelijke of zelfs internationale uitstraling of betekenis.’ Je kunt wel stellen dat Max Verstappen ons land op de kaart heeft gezet als het gaat om de F1.

Andere mensen die benoemd zijn tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau zijn Rintje Ritsma, Harry Mulisch, Brigitte Kaandorp, Woutera Sophie Suzanna van Benthem Jutting en Leonardus Antonius Maria van Basten Batenburg. Die laatste twee hoef je niet te kennen, we vonden het gewoon opvallend lange namen.

Wat vindt Max ervan?

‘Het is een hele eer om deze benoeming te mogen ontvangen. Ik ben erg dankbaar aan mijn familie en naasten voor hun steun vanaf mijn eerste racejaren en wil ook graag Red Bull en mijn persoonlijke sponsoren bedanken’, zegt Max over de benoeming. Hij krijgt overigens de onderscheiding in bruikleen en het ding blijft in eigendom van de staat. Klein detail.

Hij gaat verder: ‘Zonder al die support had ik niet kunnen komen tot waar ik nu sta. Daarnaast wil ik ook graag mijn fans wereldwijd maar met name de Orange Army bedanken. Hun aanmoedigingen zijn keer op keer overweldigend en het is mooi om zoveel Nederlanders mee te zien leven. Ik kijk dan ook enorm uit naar mijn thuisrace komend weekend in de Dutch Grand Prix.’

Op de foto zie je Max Verstappen staan met minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder. Die het overigens wél lukte om helder over te komen, wat ons betreft.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear