Red Bull Racing zei dat een brandstofprobleem de waarschijnlijke oorzaak is van het dramatische falen van Max Verstappen afgelopen zondag tijdens de GP van Australië. Door de uitvalbeurt loopt Verstappen nu 46 punten achter in het kampioenschap op hoofdrivaal Charles Leclerc. In drie races viel Verstappen twee keer uit.

In Bahrein had Verstappen hetzelfde probleem. ‘We denken dat het een extern brandstoflek is en we moeten precies begrijpen wat die storing heeft veroorzaakt’, legt teambaas Christian Horner uit. ‘Het was in dat opzicht een zeer frustrerende race.’

Ferrari had hoe dan ook meer tempo

De ‘uitzonderlijke’ race van Sergio Pérez werd gelukkig wel erkend. Pérez pakte een tweede plek. Was Verstappens auto er niet mee gestopt, dan had Red Bull mogelijk twee podiumplaatsen kunnen pakken. Maar zelfs zonder het probleem merkte Horner op dat Red Bull ‘niet het tempo van Ferrari had, dus gefeliciteerd aan Charles’.

Verstappen was zich ervan bewust dat iets zijn race zou kunnen plagen. ‘Ik wist al voor de race dat er een mogelijkheid was dat we niet zouden finishen, maar ik probeerde er niet aan te denken. Dit is niet wat je nodig hebt als je voor het kampioenschap wilt vechten, de kloof is al behoorlijk groot.’

Geen gemakkelijke oplossing voor de problemen van Red Bull

‘Over het algemeen lijkt het er niet op dat er een gemakkelijke oplossing is, dus we moeten als team hard werken. Er zijn veel dingen om aan te werken. Het is natuurlijk een lang seizoen en er kan veel gebeuren. Ik denk dat we in dit stadium 45 races nodig hebben’, zegt Verstappen.

Hopelijk hebben we hier te maken met een potje bluffen en zien we Verstappen vanaf de volgende race weer knokken met Leclerc in de slotfase.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)