Mooi nieuws vanaf het F1-front: Max Verstappen verruilt per direct het team van Toro Rosso voor dat van Red Bull Racing. Dat er op den duur een dergelijke promotie aan zat te komen, was wel duidelijk, maar dit ging toch iets sneller dan verwacht. Verstappen wisselt van stoeltje met Daniil Kvyat, die misschien de afgelopen race in Rusland niet bepaald de handigste acties liet zien, maar twee races geleden toch een podiumplek wist te halen.

'Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en Dr. Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen', laat Max weten. 'Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren en bewezen teamgenoot zoals Daniel Ricciardo is.'

Volgende week vrijdag rijdt Max in Barcelona voor het eerst in de RB12, nadat hij er de komende week bij RBR in Milton Keynes al uitgebreid mee zal kennismaken.

Reacties

Meer van TopGear