De afgelopen maanden, werd er veel gespeculeerd waar Max Verstappen heen zou gaan in 2019. Dan zou hij zijn contract bij Red Bull op kunnen zeggen en verkassen naar Ferrari of Mercedes. Nu worden de speculaties hardhandig de kop in gedrukt door Max Verstappen en Red Bull. De twee gaan met elkaar door tot en met 2020.

‘Red Bull heeft altijd vertrouwen gehad in mij en mijn prestaties. Ze namen me op 16-jarige leeftijd op in hun programma en gaven me de kans in de Formule 1 toen ik pas 17 was.’, aldus de Limburgse asfaltgladiator.

De Nederlander heeft al twee races gewonnen met het energiedrankjesteam. Het tekenen van dit contract laat zien dat Verstappen er vertrouwen in heeft dat hij nog meer races kan winnen bij Red Bull. De donkerblauwe Red Bull-shirtjes met nummer 33 hoeven dus voorlopig nog niet weggegooid te worden.

Er zitten echter wel onzekere tijden aan te komen voor Red Bull. Door een akkefietje met Renault, moeten zij in 2019 met Honda-motoren gaan rijden. Sinds deze motorleverancier zijn terugkeer in de Formule 1 heeft gemaakt, zijn de prestaties dramatisch. Maar Aston Martin wordt vanaf volgend seizoen hoofdsponsor en kan in de toekomst wellicht ook leverancier van motoren worden. Of Verstappen een verstandige keuze heeft gemaakt door zijn contract te verlengen, is dus nog niet helemaal zeker.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear