Aankomend weekend zal ongeveer heel Nederland weer op het puntje van z’n stoel zitten, want dan staat Max Verstappen aan de startlijn van de Grand Prix van Monaco. Als alles goed gaat. Nu zou je misschien denken dat Max een beetje rustig langs de boulevard aan het wandelen is, daar in Monaco, maar niets is minder waar. Hij is alweer druk in de weer. En nee, hij heeft niet zijn simulator meegesmokkeld naar het onafhankelijke staatje, hij deed wat anders.

Max deed mee aan een liefdadigheidsactie genaamd Charity for Kids, en speelde met een indrukwekkend ensemble een voetbalwedstrijd om geld in te zamelen. Hij kwam het veld op met een heus F1-team, met onder andere Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Felipe Massa en Carlos Sainz. Ze speelden tegen Prins Albert, voormalig motorcoureur Max Biaggi, eveneens voormalig motorcoureur Loris Capirossi en de sinds afgelopen seizoen legendarische trainer Claudio Ranieri. Aangevuld met wat minder bekende sterren. Wat we nu in ieder geval weten: Max heeft haar! Want z’n petje – dat hij zelfs in tv-interviews voor de publieke omroep steevast ophoudt – bleef in de kleedkamer.

Hoe indrukwekkend de tegenstander ook mocht zijn, Max Verstappen en zijn team lieten zich niet van de wijs brengen. Er werd overtuigend met 3-1 gewonnen in Stade Louis II, de thuishaven van de lokale voetbaltrots AS Monaco. Mooi, die kan Max weer van z’n lijstje afstrepen: drie legendes en een prins ingeblikt. Op naar zondag.

Fotografie: Red Bull

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear