Na de GP van Italië voelt Red Bull Racing ineens de hete adem van Ferrari. Het team van rode stier die mensen vleugels geeft, loopt nog maar 11 punten voor op Ferrari in het kampioenschap. Daar moet wat aan gebeuren. En zoals altijd zijn meer pk’s de oplossing voor alle problemen in het leven. Dat, en ducttape. Dus: meer vermogen voor Max Verstappen!

De motor van Renault TAG-Heuer gaat ongeveer 15 pk extra uitpompen. Er wordt aan de motor gesleuteld en Total komt met een nieuw benzinebrouwsel om de toename te realiseren. De vermogenstoename moet ongeveer 0,2 seconden van de rondetijd afsnoepen. Dat klinkt weinig, maar in Formule 1 kan het een groot verschil maken. Tijdens de kwalificatie kan het zomaar twee plekken schelen. Het kost het team drie development tokens.

Volgens teambaas Christian Horner is de GP van Italië de lastigste ronde voor Red Bull Racing. ‘Geen tactiek in de wereld had geholpen. Ferrari zou altijd van ons winnen op Monza’, vertelt hij. ‘Tijdens de GP van Singapore, Maleisië, Japan en Mexico zal Red Bull sterk zijn.’

Van 16 tot 18 september gaan we het meemaken!

Via: Auto, Motor und Sport
Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear