Stel je voor: Verstappen maakt voor het einde van dit seizoen bekend over te stappen naar Aston Martin, omdat Lawrence Stroll hem een zitje in de Valkyrie bij Le Mans heeft beloofd. Ongeveer zo voelde de overstap van Hamilton van McLaren naar Mercedes na 2012. Met zes wereldtitels bij Mercedes blijkt de stap van Hamilton achteraf perfect te zijn geweest.

De F1-auto die je hierboven ziet, komt uit het eerste seizoen van Hamilton bij Mercedes. De Britse F1-coureur reed veertien van de negentien wedstrijden met deze auto. Hij haalde er ook zijn eerste Mercedes-overwinning mee tijdens de GP van Hongarije. Na die race won Vettel de resterende negen races in 2013. Hamilton pakte de tweede plaats in het kampioenschap achter de Red Bull-coureur.

Achterin de F1-auto ligt een 2,4-liter V8-motor. 2013 was het laatste jaar van de achtcilinders in de F1. In 2017 werd de F1-auto van Hamilton al een keer eerder geveild door Mercedes. Deze keer veilt RM Sotheby’s de Mercedes W04. Voor de verkoop heeft het veilinghuis foto’s geschoten in de binnenstad van Modena. Alsof de nieuwe Ajax-selectie wordt gepresenteerd op de Erasmusbrug.

Hoe duur is de Mercedes F1-auto van Hamilton?

De Mercedes F1-auto van Hamilton wordt geveild in Las Vegas tijdens het GP-weekend in de gokstad. Volgens het veilinghuis zal het hoogste bod tussen de 10 en 15 miljoen dollar liggen. Omgerekend ligt het bedrag tussen de 9,5 miljoen en 14 miljoen euro. Om je nog even te herinneren aan de tijd waarin je wél oordoppen nodig had bij de F1, hebben we wat beelden van de W04 hieronder toegevoegd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear