Het hangt al eventjes in de lucht, maar de samenwerking tussen Porsche en Red Bull lijkt steeds meer vorm te krijgen. Zo zou Porsche inmiddels 50 procent van de aandelen van het raceteam in bezit hebben. Zowel Porsche al Red Bull brengen nu een statement naar buiten over de eventuele samenwerking. En helaas: het is nog geen bevestiging.

Red Bull bevestigt nogmaals de gesprekken met de autobouwer, maar gaat inhoudelijk niet op het nieuws in. Sportjournalist Erik van Haren plaatste op Twitter het statement van Red Bull: ‘Zoals eerder aangegeven blijven de bedrijven constructieve gesprekken voeren. We kijken allemaal uit naar de bevredigende afronding van de verschillende sportieve, financiële en technische reglementen van de FIA ​​voor 2026.’

De reactie van Porsche

Porsche gaf op zijn beurt een reactie aan The Race: ‘Zoals eerder aangegeven blijven de bedrijven constructieve gesprekken voeren. We kijken allemaal uit naar de bevredigende afronding van de verschillende sportieve, financiële en technische reglementen van de FIA ​​voor 2026.’ Inderdaad, exact hetzelfde statement.

Goed, voorlopig wachten de twee partijen dus nog even op de FIA. De federatie moet het motorenreglement voor 2026 definitief maken, dan kunnen Porsche en Red Bull een begroting gaan opstellen en kijken of de F1 de moeite waard is. Zodra het reglement dus definitief is, is het wachten op de bevestiging vanuit de twee partijen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear