Blijkbaar is het in de wandelgangen van het paddock al máánden bekend dat Porsche in 2026 weer gaat racen in de F1. Alleen het gepeupel wist het nog niet zeker. Tot nu. Er is nog geen officieel bericht vanuit de twee organisaties (vandaar de aanhalingstekens nog even), maar Motorsport.com heeft een document in handen waarin staat dat Porsche een aandeel van 50 procent koopt in Red Bull Racing.

‘Onder meer in Marokko werd deze week officiële informatie gepubliceerd over de goedkeuring van de aanvraag die Porsche AG en Red Bull GmbH hebben ingediend om Porsche 50 procent van de aandelen in het F1-programma van Red Bull over te laten nemen’, meldt de website. Blijkbaar is het daar wettelijk verplicht om dergelijke zaken te melden.

De nieuwste aanwinst van Porsche zou betekenen dat het Duitse sportautomerk in 2026 weer gaat deelnemen in de F1. In dat jaar veranderen de motorreglementen weer enigszins, wat een mooi instapmoment is voor nieuwe merken. Naast Red Bull zou AlphaTauri ook met Porsche-motoren gaan rijden.

Waar Audi blijft in dit verhaal, is niet bekend. Volgens eerdere geruchten zou Audi het team van McLaren overnemen – en misschien zelfs het volledige automerk. We hebben nog ruim drie jaar voordat alles bekend moet zijn, dus we zullen nog even geduld moeten hebben.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie