Elk jaar voeren de grote bazen van de Formule 1 nieuwe reglementen in om de sport relevant en up-to-date te houden. Dit seizoen zien de auto’s er totaal anders uit dan vorig seizoen. Renault heeft hun tijdmachine aangezet om naar het jaar 2027 te reizen. Daar keken ze hoe de Formule 1-auto’s er in de toekomst uitzien. Vervolgens verwerkten ze de bevindingen in een 3D-model en hoppa: daar was de R.S. 2027 Vision.

Volgens Renault zal de focus in de Formule 1 over tien jaar meer op de coureurs worden gelegd. Zo zullen de coureurs wat de Fransen betreft in de toekomst een transparante helm dragen. Hierdoor zie je het gezicht en de emoties duidelijk als ze aan het racen zijn. De gepersonaliseerde helmdesigns zijn in de toekomst dus verleden tijd. De gezichten van de coureurs zullen trouwens door twee lagen glas bekeken moeten worden, want ook de cockpit is met glas afgesloten.

Waarom is dit afgesloten in de R.S. 2027 Vision?

Dit heeft te maken met een ander belangrijk punt van de toekomstige Formule 1. Racen moet namelijk naast spectaculairder en elektrischer ook veiliger gaan worden. Vooral in het spectaculaire gedeelte kunnen wij ons wel vinden. LED-verlichting die verwerkt zit in de wielen en de aerodynamische onderdelen zorgt voor een spectaculaire show. Daarnaast zal de telemetrie op de auto zelf te zien zijn.

De kans dat de Formule 1-auto’s er over tien jaar exact zo gaan uitzien is vrij klein. De Formule 1 is dit jaar overgenomen door Liberty Media, het kan zijn dat een aantal van deze adviezen ter harte wordt genomen. Over tien jaar racet Verstappen waarschijnlijk nog mee in de koningsklasse van de autosport, dus misschien zien we de Nederlander wel kampioen worden in een gesloten cockpit. Kunnen we hem tenminste wel zien lachen door de transparante helm.

Bekijk hier de R.S. 2027 Vision

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear