Red Bull Racing tartte vorig jaar het lot door hun F1-auto de RB13 te noemen. Met de slogan ‘unlucky for some’ slingerden ze met de kin hoog de auto de wereld in. Lady Luck was beledigd, en strafte Max Verstappen met een lading technische problemen.

Dit jaar hebben Max Verstappen en Daniel Ricciardo hopelijk meer geluk in de Red Bull RB14. Hoewel Aston Martin dit jaar titelsponsor is van het team, rijdt de nieuwe F1-auto van Max Verstappen en Daniel Ricciardo ook dit jaar weer met een Renault-motor. Aston Martin gaf wel aan geïnteresseerd te zijn in het bouwen van een F1-motor in de toekomst, maar alleen als de FIA-regels gunstig zijn.

De grootste wijziging (naast de naam Aston Martin Red Bull Racing) is het uiterlijk van de Red Bull RB14. De mat-blauwe kleur maakt plaats voor een donkere digitale camouflage bestickering. Vermoedelijk geïnspireerd door geweren in Call of Duty 4: Modern Warfare. Dit is overigens een tijdelijke bestickering (Red Bull noemt het een Special Edition). Het definitieve uiterlijk zien we volgende week in Barcelona, tijdens de testdagen.

Overigens doet Aston Martin meer dan een beetje geld in het team pompen. Samen met Red Bull opende het merk een nieuw Advanced Performance Centre. Hier ontwikkelen de teams nieuwe techniek, bijvoorbeeld voor de Valkyrie.

Red Bull RB14 met halo

De FIA verplicht dit jaar een zogenoemde halo, dus ook de Red Bull RB14 toont de onooglijke tiara. ‘De halo is erg lelijk, daar kijk ik niet naar uit’, zegt Max Verstappen. ‘Hopelijk is de auto vanaf het begin snel, zodat we niet alleen maar aan het achtervolgen zijn.’

Met de Red Bull RB14 gaan Max Verstappen en Daniel Ricciardo dit jaar weer een poging doen voor de kampioenstitel. Vorig jaar werd Red Bull derde, na Ferrari en Mercedes. Of Aston Martin Red Bull Racing in de winter genoeg heeft kunnen innoveren om Mercedes te pakken, blijkt op 25 maart tijdens de GP van Australië.

Check ook Moet de definitieve RB14 er zo uitzien?

Reacties

  • François Remy heeft op 19 februari 2018 geschreven:

    voor de duidelijkheid is de auto RB14 met nummer 3 van Daniel Ricciardo zoals getoond in dit artikel.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)