Net toen het leuk begon te worden voor Honda, stopten ze officieel als motorleverancier bij Red Bull. Als ze in 2020 hadden geweten dat Max Verstappen in 2021 wereldkampioen zou worden, hadden ze misschien anders besloten. Wel bleef Honda partner van het team voor technische expertise en support – dat contract is nu verlengd tot en met 2025.

Vanaf dit jaar is Red Bull Powertrains (RBPT) de officiële motorbouwer voor Red Bull Racing. Dat blijft dus ook zo de komende jaren. Er mag overigens niet veel gewijzigd worden, want volgens de reglementen van de FIA is de motorontwikkeling bevroren. Wel is het nog steeds erg welkom voor Red Bull Racing als Honda meekijkt.

Wat gebeurt er met Red Bull en Honda na 2025?

In 2026 gaat het nieuwe motorenreglement in voor de F1. De motoren worden dan iets simpeler van opzet, wat de deuren opent voor nieuwe leveranciers. Er zijn een hoop signalen dat Porsche op dat moment instapt in de F1 en motoren gaat bouwen voor onder meer Red Bull Racing. Zo zou Porsche al 50 procent aandeel gekocht hebben in het team.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear