George Russell heeft een prima debuutjaar bij Mercedes achter de rug. Hij wist 25 punten meer te scoren dan teamgenoot Lewis Hamilton. Tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Hakkinen ziet Russell deze lijn wel doorzetten. Volgens De Fin is Russell in staat om voor Hamilton te blijven en is de jonge Brit zelfs een potentiële wereldkampioen.

We hoopten voorafgaand aan het seizoen 2022 dat Russell meer tegenstand zou kunnen bieden dan Bottas in de voorgaande jaren deed. Die wens heeft Russell meer dan waar gemaakt. Na drie jaar achter in het veld te hebben gedobberd bij Williams, past Russell zich perfect aan bij Mercedes ondanks een hevig stuiterende auto.

Russell kan voor Hamilton blijven

Uiteindelijk wist Russell acht keer op het podium te staan, inclusief zijn eerste overwinning tijdens de GP van Brazilië. Hakkinen genoot van de prestatie van Russell op Interlagos. ‘Wat hij deed in Brazilië, het was briljant. Het team heeft de auto heel erg verbeterd zodat ze races kunnen winnen. Kan hij deze trend voortzetten?’, vraagt Hakkinen zich af in een gesprek met TopGear.

‘Als hij [dat] kan met de ervaring die hij nu heeft bij Mercedes en in de Formule 1 over het algemeen, dan kan hij voor Lewis blijven. Het is echt indrukwekkend, omdat Lewis geweldig is. Een geweldige persoonlijkheid en een geweldige coureur. Als George er voor kan staan, dan denk ik dat Engeland zal zeggen ”Wow, wat een coureur hebben we”’, aldus de Finse ex-coureur.

Russell is een potentiële wereldkampioen

In principe deed Russell meer dan wat van hem gevraagd werd in 2022. Hij kreeg de bijnaam Mr. Consistency doordat hij, op zijn uitvalbeurt in Engeland na, de eerste zestien races in de top vijf finishte waarvan zeven keer op het podium. De vraag is nu; op welke vlakken kan Russell nog verbeteren? Volgens Hakkinen zijn dat een heleboel details.

‘De lijst is ongelofelijk lang wanneer je begint met het finetunen van elk aspect van een coureur, maar hij heeft al een hele lange carrière achter de rug. Denk aan het karten en al die andere [race]categorieën. Zijn kennis over data, zijn vaardigheden in het behandelen van de auto in extreme situaties… Ik weet zeker dat hij het potentieel heeft om een grote coureur te worden, potentieel zelfs om wereldkampioen te worden.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)