Vanavond is de verkiezing van Sportman van het Jaar. Nog nooit won een coureur de titel. Vooral schaatsers en wielrenners gingen er met de titel vandoor. Dit jaar bevindt Max Verstappen zich onder de genomineerden. Het kan dus zomaar de eerste keer worden. Alleen dat is al reden genoeg.

De jury bestaat uit oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband, voormalig rolstoeltennister Esther Vergeer, oud-schaatsster Marianne Timmer, voormalig technisch directeur van NOC*NSF Charles van Commenée, voetbaltrainer Guus Hiddink, sportjournalisten Hans Klippus en Ewoud van Winsen. De voorzitter is Jeroen Bijl, manager topsport bij NOC*NSF.

We gaan alle genomineerden voor Sportman van het Jaar af. Dan snap jij ook waarom Max Verstappen moet worden.

Sven Kramer

Kramer won voor de achtste keer de WK en EK allround. Hij pakte ook goud op de 5.000 en 10.000 meter. Maar nooit won hij de GP van Spanje. En bovendien won hij in 2007 ook al de titel voor Sportman van het Jaar. Laat anderen ook eens, Sven.

Tom Dumoulin

Dumoulin won deze week de titel ‘Sportman van Limburg’. Die strijd won hij, maar de oorlog woedt voort. Dumoulin kan dan wel heel hard fietsen, maar in een race zou Verstappen winnen. De topsnelheid ligt zo’n 300 km/u uit elkaar. Zegt genoeg toch?

Dorian van Rijsselberghe

Windsurfen doe je op vakantie. De 100 meter op-een-strandbedje-liggen bestaat toch ook niet? Wat krijgen we hierna? WK zonnebaden?

Ferry Weertman

Zwemmen? Dat kunnen we allemaal toch? Volgens de Wikipedia (de ultieme bron voor alles) is de topsnelheid van borstcrawl 7,8 kilometer per uur. Je schoonmoeder loopt nog sneller.

Max Verstappen

Max Verstappen is de eerste Nederlander die een GP won. Bovendien was hij de jongste winnaar ooit. Wat een baas. Dan kun je nog zo hard fietsen, windsurfen of zwemmen: dit overtref je niet.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie