Gisteren versloeg Valtteri Bottas zijn teamgenoot in de kwalificatie op het Yas Marina Circuit. Hij mag vooraan starten tijdens de laatste race van dit seizoen. Max Verstappen heeft een moeilijker raceweekend en heeft de balans van zijn RB13 niet in orde. Daarom kwam hij gisteren niet verder dan de zesde tijd. Als de coureurs zich klaarmaken voor de start gaat de zon al onder en de avond zal compleet gevallen zijn als zij voor de laatste keer dit seizoen over de finish rijden.

Als de lichten uitgaan, komt de top zes allemaal even goed uit de startblokken. In de rest van de eerste ronde komt Ricciardo flink onder druk te staan van Räikkönen, maar hij weet goed te verdedigen tegen de Fin. De ronden hierna vinden de gevechten vooral achteraan het veld plaats. Bottas neemt ondertussen een comfortabele leiding.

De pitstops

Na 15 ronden is Verstappen de eerste van de top zes die een pitstop maakt. Een ronde later gaat Räikkönen ook nieuwe banden halen, wat langer duurt bij Ferrari. Max Verstappen zit ondertussen vast achter de Force India van Ocon, dus hij kan niet profiteren van de langzame pitstop van Räikkönen.

Ricciardo maakt een aantal ronden later een pitstop. Als hij de baan opkomt, laat zijn Red Bull hem in de steek. Door een hydraulisch probleem kan hij de race niet afmaken en is zijn vierde plek in het kampioenschap in groot gevaar van Räikkönen. Max Verstappen rijdt door de uitvalbeurt van zijn teamgenoot wel vijfde.

Aanval van Verstappen

De Nederlander komt dicht in de buurt van Räikkönen, maar het is lastig om in te halen op dit circuit. Het inhalen van de coureurs met een ronde achterstand verloopt ook niet vlekkeloos, waardoor hij veel tijd verliest ten opzichte van de Ferrari-coureur. Hij krijgt hierna geen kans meer om Räikkonen in het te halen.

Aan het einde van de race komt de leider in de race onder druk te staan van zijn teamgenoot. Hamilton opent de aanval, maar Bottas weet deze net aan af te weren. De Fin wint zijn derde race van het seizoen en tevens de laatste race van het jaar. Met het vallen van de geblokte vlag is het seizoen afgelopen. De coureurs en de teams kunnen zich nu gaan voorbereiden op het nieuwe jaar.

Uitslag van de GP van Abu Dhabi 2017

1.  V. Bottas 1:34:14.063
2.  L. Hamilton +3.899
3.  S. Vettel +19.330
4.  K. Raikkonen +45.386
5.  M. Verstappen +46.269
6.  N. Hulkenberg +1:25.713
7.  S. Perez +1:32.062
8.  E. Ocon +1:38.911
9.  F. Alonso +1 ronde
10.  F. Massa +1 ronde
11.  R. Grosjean +1 ronde
12.  S. Vandoorne +1 ronde
13.  K. Magnussen +1 ronde
14.  P. Wehrlein +1 ronde
15.  B. Hartley +1 ronde
16.  P. Gasly +1 ronde
17.  M. Ericsson +1 ronde
18.  L. Stroll +1 ronde
19.  C. Sainz Jr. +24 ronden
20.  D. Ricciardo +35 ronden

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1