Hoewel Red Bull druk bezig is met het optuigen van een eigen F1-motorenfabriek, lijkt het erop dat de producent van ingeblikte slaap het toch niet helemaal zelfstandig wil doen. Eerder gingen er al geruchten dat Porsche bij ging springen als motorleverancier van Red Bull. Motorsport-Total.com noemt de gesprekken tussen Porsche en Red Bull een publiek geheim.

De website zegt dat het alleen ontbreekt aan de goedkeuring van de toezichthoudende instanties binnen de Volkswagen Groep. Als die groen licht geven, dan zou de terugkeer van Porsche in de F1 definitief zijn. ‘Dat zou in maart kunnen, zolang er de laatste meters geen verrassende struikelblokken op de loer liggen’, aldus Motorsport-Total.com.

Porsche motorleverancier voor Red Bull, Audi voor McLaren en Williams

Audi zou tegelijkertijd in gesprek zijn met McLaren en Williams om de motoren te mogen leveren. Als de Volkswagen Groep echt weer in de F1 stapt, dan zou dat betekenen dat ze pas in 2026 de nieuwe motoren gaan leveren. In dat jaar wijzigt het reglement weer en wordt de deur opengezet voor nieuwe leveranciers van motoren. Nieuwkomers krijgen zelfs een leuke bonus van de F1.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear