Het is bijna alsof je bij de coureurs op schoot zit, maar dan zonder de rugpijn van de porpoising. Ook afgelopen weekend kon je genieten van de helmcamera van Leclerc en Alonso. De Nederlandse fans hadden natuurlijk niets liever dan een helmcamera van Max Verstappen – maar die ontbrak helaas afgelopen weekend. Net als bij alle andere races dit jaar.

De helmcamera (ook wel helmet cam of visor cam genoemd) is een nieuwe uitvinding die vorig jaar zijn debuut maakte. Zomaar en GoProotje met een zuignap aan een helm hangen gaat niet, dus het systeem moet eerst ontwikkeld worden én aan alle veiligheidseisen voldoen. Zo’n helm is namelijk nogal essentieel voor de veiligheid.

Daarom besloot de F1 om eerst met één helmleverancier de camera te ontwikkelen, namelijk met het merk Bell, de populairste onder de coureurs. Max Verstappen rijdt met het merk Schuberth en daarvoor is nog geen helmcamera ontwikkeld. Daarom heb je tot nu toe geen helmcamera van Max Verstappen gezien – en die ga je dit jaar ook niet zien.

Volgend jaar helmcamera bij alle coureurs

‘Na het testen van de nieuwste generatie helmcamera’s tijdens recente evenementen zijn ze een groot succes gebleken en hebben ze aanzienlijke positieve feedback van fans gegenereerd als een waardevolle aanvulling op de uitzending van GP’s’, zo meldde de FIA eerder dit jaar.

‘Daarom werd voorgesteld en unaniem goedgekeurd om het technisch reglement van 2023 bij te werken, waarbij het gebruik van deze helmcamera’s voor alle bestuurders vanaf 2023 verplicht wordt gesteld’, gaat het statement verder. Volgend jaar zien we dus helmcamera’s bij alle coureurs – ook bij Max Verstappen.

Reacties

  • Hagemjo heeft op 8 september 2022 geschreven:

    Waarom zou je een camera bij Max willen hebben, er gebeurd toch niets vóór hem🤪
    Alleen een lege baan.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)