Het huidige seizoen van Verstappen kent nog meer pieken en dalen dan de emotionele status van een puber. Na de vele uitvalbeurten was het moraal van Max niet bijster hoog meer. En dat liet hij merken ook. Toen arriveerde het Formule 1-circus in Maleisië en veranderde alles. Hij pakte de eerste overwinning in dit seizoen en daar bleef het niet bij. In Japan werd hij tweede, in Amerika kwam hij als derde over de finish (waarna hij werd teruggezet) en gisteren zagen we hem weer de overwinning pakken in Mexico.

Waarom kan hij nu wel winnen?

Van een kapotte auto langs de baan, naar eenzaam en ver vooraan. Maar hoe kan dat? Een deal met de duivel? Misschien. De dagelijkse dosis Red Bull opgeschroefd? Zou kunnen. Het ligt voor een groot deel aan de ontwikkeling van de auto. In de motorsport geldt: stilstaan is in feite achteruitgaan. Dat betekent dat de teams in de Formule 1 het hele seizoen bezig zijn met het upgraden van de auto. Vooral in het begin van het seizoen werd er steeds beloofd dat de auto de volgende race een stuk sneller zou zijn, maar dit waren vaak loze beloftes. Pas na de zomerstop zijn de upgrades echt gaan werken en kunnen de Red Bulls het de Mercedessen en Ferrari’s moeilijk maken.

In de kwalificaties kunnen de Ferrari- en Mercedes-motoren op standje elf worden gezet, waardoor zij nog altijd de strijd om pole position winnen. Red Bull doet dit niet, omdat de boel dan waarschijnlijk ‘plof’ zegt. Tijdens de races ligt het tempo van Red Bull nu echter hoger dan alle andere teams. Als Red Bull volgend seizoen zorgt dat zij meteen de zaakjes op orde hebben, kunnen we volgend seizoen nog veel meer overwinningen van Max gaan zien.

Hebben Max en Red Bull het helemaal in eigen handen?

Verder heeft Max Verstappen ook eindelijk het geluk dat zijn auto blijft rijden tijdens de races. De laatste races lijkt het ongeluk te zijn verschoven naar de andere kan van de Red Bull-garage. We zien nu pas echt waar Verstappen toe in staat is als zijn auto blijft rijden. Het is dus een combinatie van de techniek die eindelijk zijn potentie bereikt en een portie geluk. Of ongeluk voor anderen.

Dit seizoen kan waarschijnlijk niet meer gered worden, maar we kunnen nu al niet wachten op volgend seizoen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1