Een spionageruzie tussen Ferrari en McLaren, tumult in de kwalificatie en dan toch nog winnen. Het is razend knap wat Lewis Hamilton afgelopen weekend heeft laten zien op de Hungaroring. Hij scoorde er zijn derde overwinning van het seizoen.

En daarmee bewijst de Engelsman definitief dat hij gezien mag worden als dé verrassing van het seizoen. Vooraf had Hamilton nog ruzie met teamgenoot Fernando Alonso, die hem in de pitstraat zou hebben gehinderd om hem van pole-position af te houden. Dat mislukt, en dus vertrekt Hamilton op zondag vanaf de eerste startplek.

Achter hem weet Kimi Räikkönen met zijn Ferrari voor de BMW Sauber van Nick Heidfeld te komen, maar daarmee is het podium ook direct bepaald. Räikkönen dringt wel een paar keer aan bij Hamilton, maar die geeft geen krimp. Teamgenoot Fernando Alonso moet tijdens de race alles uit de kast halen om zijn zesde startplek goed te maken. Na aanvankelijk zelfs naar de zevende plaats te zijn verwezen, eindigt hij na een fraaie inhaalrace op de vierde plaats. Achter hem wordt Robert Kubica vijfde, gevolgd door Ralf Schumacher die voor Toyota eindelijk weer wat punten sprokkelt. Plaats zeven en acht worden een prooi voor respectievelijk Nico Rosberg en Heikki Kovalainen.

In de achterhoede vecht Adrian Sutil in zijn Spyker een leuk duel uit met Rubens Barrichello. De Braziliaan lijkt het niet te kunnen vinden met zijn Honda, en moet met lede ogen aanzien hoe de Spyker voor hem eindigt. Het team van Spyker beleeft vooralsnog weinig plezier aan het ontslag van Christijan Albers. Zijn tweede vervanger, Sakon Yamamoto, schiet al in de 5e ronde van de baan.

Wat de klassementen betreft is het een uitstekend weekend geweest voor McLaren. Hoewel het team vanwege de vermeende spionage vijftien strafpunten heeft gekregen voor het constructeursklassement, ligt het nog altijd een straatlengte voor op Ferrari. Dat geldt ook voor de kemphanen Hamilton en Alonso. Het verschil tussen beide is zeven punten, terwijl Kimi Räikkönen een achterstand van twintig punten heeft op de leider.

Reacties

Meer van TopGear