Hoe oud Grand Theft Auto is? Het eerste spel werd nog gelanceerd op MS-DOS en kwam nog niet niet op een floppy uit. Dat was op 28 november 1997 om precies te zijn. Het spel kwam ook uit op Windows en niet veel later op de eerste PlayStation. Deze maand is het dus exact 25 jaar geleden dat GTA voor het eerst uitkwam.

Volgens het Britse nieuwsmedium Express is de kans groot dat ontwikkelaar Rockstar deze maand nog met de officiële aankondiging van GTA 6 komt. De ontwikkelaar zou de 25e verjaardag aangrijpen als het ideale moment om eindelijk zelf naar buiten te treden met inhoudelijk informatie over de nieuwe game, bijvoorbeeld met een eerste teaser of een eerste trailer.

Rockstar heeft niet veel reden meer om GTA 6 nog veel langer geheim te houden. Eerder dit jaar wist iemand digitaal bij de ontwikkelaar binnen te dringen en met een hoop video’s weer te vertrekken. De video’s werden razendsnel verspreid over het internet, waardoor er al ontzettend veel bekend is over de nieuwste GTA.

De datum van de onthulling van GTA 6 kan ook paar dagen later zijn

Als de onthulling niet op 28 november gebeurt, dan is 8 december een andere goede optie. Dan vinden The Game Awards plaats in Los Angeles. Dit zou een mooi podium zijn voor Rockstar om een trailer te onthullen, al zouden wij als ontwikkelaar niet een moment kiezen waar je de aandacht moet delen met ander gamenieuws.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear