Hipsters leerden ons dat je elk cliché mag gebruiken, als je er maar bij zegt dat je het ironisch doet. Daarom noemen wij Everywhere lekker makkelijk nog even een ‘GTA-killer’ – maar dan wel ironisch. Deze week heeft de ontwikkelaar eindelijk een trailer vrijgegeven van de langverwachte open-wereldgame.

Waarom iedereen de game ‘GTA-killer’ noemt, is omdat Leslie Benzies aan het hoofd staat bij de gamestudio. Hij was jarenlang producent bij Rockstar, de studio achter de GTA-reeks. Bij de aankondiging dat hij werkte aan een eigen game met een grote open wereld, was de link snel gelegd.

Is GTA-killer dan echt de verkeerde term?

Everywhere is duidelijk wel net even anders dan GTA, zo blijkt uit de eerste officiële trailer van de game. Het wordt omschreven als de echte gameversie van de film Ready Player One. In één game zitten talloze stijlen en eigenlijk een hoop games in één. We zien diverse auto’s racen door verschillende gebieden, maar ook Fortnite-achtige schietgevechten.

Ook zien we grote gebouwen, maar geen echte steden – of fictieve evenknieën van echte steden. Je ziet op sommige sites wel een screenshot van een stad met het Everywhere-logo erop boven het bericht van deze trailer, maar dat is een screenshot van Cyberpunk 2077.

Of toch wel fotorealisme in Everywhere?

De stijl van Everywhere is duidelijk anders dan die van GTA. Het nieuwe spel laat realisme achter zich voor een wat meer cartoon-stijltje, zelfs met wat cel shading-elementen. De trailer sluit dan wel weer af met een fragment van een persoon voor een exploderende caravan. Je kent ons: dat zijn dan duidelijk weer pluspunten voor de makers. De graphics van die scène, zijn dan weer zeer fotorealistisch.

De ontwikkelaar omschrijft de game als ‘een nieuwe multi-world game-ervaring die de grens tussen realiteit en de digitale wereld vervaagt’. Als we een gokje mogen wagen, zeker gezien het Ready Player One-element, zul je als speler wisselen tussen diverse stijlen en diverse spelmodi. Het is nog even afwachten of de game de GTA-fan tevreden kan stellen. De game komt volgend jaar, als het goed is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)