Everywhere: GTA-alternatief is in de maak

De voormalige baas van Rockstar North komt nu met een spel dat meer vrijheid biedt dan GTA

Games met een gigantische open wereld zoals Grand Theft Auto, Driver en Red Dead Redemption kun je niet genoeg hebben. Helaas zijn er maar weinig spellen die kunnen tippen aan GTA als het gaat om veelzijdigheid en hoe lang het leuk blijft. Zo heel nu en dan komt er een dappere nieuwkomer die een poging waagt – de nieuwste is een spel met de (werk)titel Everywhere. Het spel is al eventjes in ontwikkeling en de eerste verhalen zijn veelbelovend.

Het grote brein achter Everywhere is Leslie Benzies, hij werkte zo’n vijftien jaar bij Rockstar Games en was daar hoofdontwikkelaar van GTA V – het spel dat na zes jaar nog steeds records breekt. Ook werkte hij aan GTA III, Vice City, San Andreas en Red Dead Redemption. En laten we het zo zeggen: hij zal geen afscheidsborrel gehad hebben. Er liepen drie jaar na zijn vertrek nog rechtszaken over misgelopen royalty’s en andere onenigheden.

De rechtszaken zijn inmiddels tot een overeenkomst gekomen en Benzies kan zich focussen op Everywhere. Succes is immers de beste vorm van wraak. Toch zet de vermaarde spelontwikkelaar niet direct de aanval in op Rockstar Games en GTA. Hij geeft aan dat Everywere een open-wereldgame wordt, maar heel anders dan Grand Theft Auto. Tegen Verge-zusterwebsite Polygon zegt hij dat het spel veel bekende elementen bevat en dat het veel minder restrictief is dan andere spellen.

Zo zouden er meerdere verhaallijnen zijn en kunnen spelers ook hun eigen verhaal maken. ‘Als we dit juist doen, kunnen we spelers een kans geven om hun fantasieën te beleven, en niet alleen de beperkte fantasieën die de meeste games voorschotelen. En we doen dat op een meeslepende manier.’ Verder is er nog heel weinig bekend over het spel Everywhere. Niet waar het spel zich afspeelt, in welke tijd en of er überhaupt auto’s in voorkomen. We hopen van wel, anders hebben we dit bericht voor niets geschreven.

Een releasedatum voor Everywhere is nog niet bekend. We weten alleen dat hij eerst naar de pc komt en waarschijnlijk later naar de nieuwste generatie gameconsoles. Het spel is al sinds 2017 in ontwikkeling en zou op z’n vroegst dus volgend jaar kunnen verschijnen, maar gezien er nog zo weinig bekend is, vermoeden we dat het nog wel even kan duren. Zullen ze eerder op de markt komen dan de nieuwe GTA 6? De tijd zal het leren.

Foto: Screenshot GTA V met iCEnhancer

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws