Een losse tweet van een onbekende bron of een halfslachtig Reddit-bericht is doorgaans genoeg om het volledige internet in rep en roer te brengen als het gaat om GTA. De term ‘een korrel zout’ is volledig geannexeerd door dit soort artikelen. Maar deze informatie is net even anders. Dit keer is het het nieuwsmedium Bloomberg dat met een verse lading informatie komt.

Goed, vooralsnog is er dus niets bevestigd vanuit ontwikkelaar Rockstar, maar wellicht dat je het zout kunt laten staan. Een snufje peper, dan. Volgens Bloomberg is één van de hoofdrolspelers een vrouw met een Latijns-Amerikaanse achtergrond. Dat is op zichzelf niet zo heel schokkend (want waarom ook niet?), maar het geeft wel iets anders aan.

Niet zo grof als GTA 5

Volgens Bloomberg geeft het aan dat GTA 6 heel anders in elkaar zou kunnen zitten dan zijn voorganger, met name wat betreft de toon van het spel. In de verhaalmodus van GTA 5 werden er heel wat grappen gemaakt die eigenlijk nét over het randje waren, al helemaal in 2022. Laten we eerlijk zijn: het was geen spel dat je met het geluid aan kon spelen als je moeder in de buurt was.

Door de kritiek die Rockstar de afgelopen jaren kreeg en de algehele verandering van de samenleving, zou GTA 6 een stuk vriendelijker worden en een stuk correcter. Bovendien zou het volgens medewerkers onmogelijk zijn om een satirische versie van Amerika te maken, aangezien Amerika anno 2022 al een satire op zichzelf is.

Is het erg dat GTA 6 anders is dan de voorganger?

Je leest hier een TopGear-artikel. Als er maar genoeg auto’s in het spel zitten en er een grote en mooie open wereld is om doorheen te rijden, dan zijn we eigenlijk al voor 70 procent tevreden. Rockstar weet heus wel wat voor enorme smak geld er te verdienen valt aan het spel, dus ze zullen er linksom of rechtsom wel een vermakelijk geheel van maken, wees daar gerust op.

Releasedatum GTA 6 niet vóór 2024

Volgens Bloomberg is er een heel ruw schema voor de ontwikkeling, maar een exacte releasedatum voor GTA 6 is bij de bronnen nog niet bekend. Wel kunnen ze vertellen dat het nog minimaal twee jaar duurt voordat de nieuwe GTA verschijnt.

Eerder dit jaar zou een groep designers ontslag hebben genomen bij Rockstar omdat ze ontevreden waren over hoe weinig progressie er in de ontwikkeling zat. Het kan dus nog even duren. Ook vanuit financieel oogpunt is het voor Rockstar aantrekkelijk om nog even te verdienen aan de huidige GTA.

GTA Online op PS5

Rockstar geeft piepkleine update over GTA 6

Dit bericht komt wel van de ontwikkelaar

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear