Een tijdje terug maakten we kennis met een compleet nieuw Lego-spel genaamd Lego 2K Drive. De trailer wekte gelijk onze interesse. Achter gameontwikkelaar 2K zit het bedrijf Visual Concepts. Van die organisatie spreken we hoofdontwerper David Msika, technisch directeur Steve Ranck en software-engineer Ryan Kehlenbeck.

In Lego 2K Drive bestuur je een straatauto, een offroader of een boot. De straatauto verandert automatisch in een boot als je het water aanraak of in een offroader als je van de weg raakt. Ranck vertelt dat dit oorspronkelijk niet de bedoeling was: ‘Het idee was om de speler zelf te laten wisselen. Het team bedacht zich en is gaan werken aan een manier waarop de voertuigen automatisch wisselen.’

De makers geven toe dat de transformatie hier en daar wat soepeler kan. Daarom blijft zelf wisselen een optie in het spel. Je kunt de transformatie op drie verschillende manieren instellen: helemaal automatisch, automatisch met de mogelijkheid om zelf te wisselen of alleen maar zelf wisselen. Je kunt dus met een straatauto op zandpaden rijden, maar verwacht hier veel driftwerkzaamheden.

Rijden in Lego 2K Drive

Dat brengt ons bij het rijgedrag van de auto’s. Hierover vertelt Kehlenbeck dat de besturing de balans opzoekt tussen arcade en simulatie. ‘Waarschijnlijk leunt het net wat meer richting arcade, omdat we het spel voor een jongere doelgroep maken’, zegt hij. Waar het spel zich moet onderscheiden, is het gevoel van de auto.

Lego 2K Drive screenshot offroader

Omdat het Lego is, bouw je natuurlijk zelf de auto. Het bouwsel heeft invloed op het rijgedrag en de schadegevoeligheid van de auto. Bouw je een klein racertje? Dan zal ie strak op de weg liggen, maar wel snel kapot gaan. Bouw je een grote SUV die net op de weg past? Dan zal de auto wat meer hellen, maar minder snel uit elkaar vallen. Ook moet je het gewicht goed verdelen. Meer stenen aan de rechterkant betekent dat de auto naar rechts zal leunen.

Nadat je je autootje hebt gebouwd, wil je er natuurlijk mee gaan rijden en racen. Dat kan voorlopig alleen nog in de werelden die door de makers zijn gebouwd. Of er een functie komt waarbij je een Lego-versie van Spa-Francorchamps of de Nürburgring kunt maken? Nog niet, zegt Msika: ‘Nog niet, maar we zouden het wel heel graag willen toevoegen.’ Hmm, interessant.

Crashen tegen objecten

Als je een botsing maakt met een solide voorwerp, dan vallen er blokjes aan de kant van de impact van de auto af. Je zult ook merken dat de auto dan moeilijker te besturen is aan de kant van de crash. Hoe los je dit op? Niet door een stop te maken langs je garage, maar door hekjes, struiken en andere breekbare objecten te slopen.

Rijd er gewoon dwars doorheen en de Lego-blokjes schieten alle kanten op. Een deel van die blokken komt terug op jouw auto waardoor de auto weer richting originele staat gaat. Tevens vul je daarmee de boostmeter die je kunt inzetten voor een nitro-achtig effect. Die meter kun je op nog een manier vullen: driften.

Volgens Msika speelt driften een belangrijke rol in Lego 2K Drive: ‘Driften is het eerste wat je leert in het spel. Het is het hoofdonderdeel van de game.’ Je kunt driften door gewoonweg scherp in te sturen totdat de auto uitbreekt. Daarnaast is er een speciale driftknop (de linkertrigger) waarbij de auto uitbreekt en jij hem moet opvangen. Vervolgens dien je gas te blijven geven en tegen te sturen.

Wanneer komt Lego 2K Drive uit?

De grote lancering van het spel is op 19 mei. Bij een speciale versie van de game krijg je de McLaren Solus GT als auto in de game. Visual Concepts belooft dat er ‘veel meer DLC’s’ aan zitten te komen, maar daar willen ze na de onthulling pas op ingaan. Dat willen zeggen de McLaren nu de enige echte auto in het spel is, maar wie weet zien we binnenkort wel de Lego-versies van de AMG One en Peugeot 9X8 toegevoegd worden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear