We hebben er allemaal een nachtje over mogen dromen en nu is hij er officieel: Lego 2K Drive. Gisteren werd duidelijk dat het racespel van Lego eraan kwam. Nu onthullen Lego en ontwikkelaar 2K Games de eerste trailer. Die video vindt je onderaan deze pagina. Het spel lijkt gericht op een jongere doelgroep, maar het zou ons niet verbazen als er ook voor volwassenen genoeg plezier te beleven valt.

Lego 2K Drive speelt zich af in het Legolandschap Bricklandia. Hier kun je on- en offline spelen. Wanneer je alleen speelt in de offline-wereld, speel je een verhaallijn. Hierbij voer je opdrachten uit, bouw je je eigen auto en ga je daar natuurlijk weer meer racen.

Het einddoel is om de ‘Sky Trophy’ te winnen. Daarvoor zul je wel aartsrivaal ‘Shadow Z’ en andere slechteriken moeten verslaan. Daarbij wordt je geholpen door andere personages, zoals Cuts Racington, een ex-coureur die jonge racers opleidt.

Echt je eigen auto bouwen

Omdat het Lego is, kun je je eigen auto’s bouwen. In dit spel kan dat met duizend verschillende blokjes. Geen zin om te bouwen? Lego heeft ook reeds gebouwde auto’s, zoals de ‘Hamburgini’ die verdacht veel weg heeft van de burgerauto van Spongebob. Daarnaast worden er Speed Champions-modellen toegevoegd. De McLaren Solus GT en F1 LM zitten in ieder geval in de game.

Maar je kunt dus ook met meerdere mensen Lego 2K Drive spelen. Dat kan op dezelfde console met splitscreen, waarbij je tegen elkaar kunt racen of minigames kunt spelen. Online race je tegen anderen met hetzelfde niveau als jij. Hierbij kun je power-ups oppakken om je tegenstanders te slim af te zijn.

Wat is de releasedatum van Lego 2K Drive

Je kunt Lego 2K Drive nu al pre-orderen. Op 19 mei 2023 komt het spel uit voor de PS4, PS5, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Voor de standaard versie betaal je 59,99 euro. Ga je voor de speciale ‘Awesome Edition’ of ‘Awesome Rivals Edition’? Dan kun je al op 16 mei spelen. Bij deze versie zit de DLC-pakketten een jaar lang en wat andere in-game attributen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie