Er is zelden zoveel geschreven en gezegd over een game waarvan het bestaan nog nooit officieel bevestigd is door de ontwikkelaar. Jaren vlogen de wildste geruchten over het internet over GTA 6, zonder dat ontwikkelaar Rockstar Games er ook maar één woord over gezegd had. Het afgelopen jaar liet de ontwikkelaar hier en daar iets vallen, maar nu doorbreekt Rockstar zelf de stilte met de aankondiging van de eerste trailer van GTA 6.

Op Twitter laat Rockstar Games weten dat het bedrijf volgende maand 25 jaar oud is. Tussen de bedankjes naar de fans door, laat het bedrijf subtiel vallen wanneer de eerste trailer van GTA 6 komt. Het goede nieuws is: je hoeft niet lang te wachten op de eerste officiële beelden van Grand Theft Auto. Aan het begin van december dropt de trailer namelijk al.

‘We zijn erg enthousiast om je te laten weten dat we begin december de eerste trailer voor de volgende Grand Theft Auto zullen uitbrengen. We kijken ernaar uit om nog vele jaren deze ervaringen met jullie allemaal te delen’, schrijft de ontwikkelaar op Twitter. Ze zeggen overigens niet dat het hier gaat om GTA 6, maar zo gemeen kan niemand zijn. Toch?

Wat weten we zeker over GTA 6?

Officieel is er dus nog niets bekend over het spel, behalve dat de eerste trailer van GTA 6 volgende maand verschijnt. Wel kunnen we aan de hand van de gelekte beelden al het een en ander zeggen. Het lijkt erop dat de game zich afspeelt in Vice City, de fictieve evenknie van Miami. Er zouden twee speelbare personages zijn: een man en een vrouw.

Wanneer GTA 6 dan echt uitkomt, is ook nog niet bekend. Wel is er een sterke indicatie. In het fiscale jaar van 2025 (van 1 april 2024 tot 31 maart 2025) verwacht Rockstar Games een omzet van bijna 3 miljard dollar. Naar verwachting komt de game rond de feestdagen van 2024 dus uit. Een jaar na de eerste trailer, dus dat klinkt wel plausibel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear