Tussen de onthullingen van de nieuwe trailers van God of War Ragnarök, Tekken 8 en Hogwarts Legacy zat nog een interessant nieuwtje. Volgend jaar komt Pacific Drive uit op de PlayStation 5. Schijnbaar is het een soort survivalgame, maar dan volledig achter het stuur van een oude Amerikaanse stationwagen.

In de fictieve wereld van Pacific Drive heeft de Amerikaanse overheid net even te veel geëxperimenteerd met dingen waar ze van af hadden moeten blijven. Toen het uit de hand liep, bouwden ze een grote muur om wat ze de Olympic Peninsula noemen.

Jouw personage kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en nam toch een kijkje. Hij raakte achter de muren verzeild en moet nu zien te ontsnappen. Gelukkig vind je een werkende stationwagen, tevens je enige metgezel in deze game.

Je kunt de auto aanpassen in Pacific Drive

In deze auto ontrafel je het mysterie van het gebied dat toch niet zo uitgestorven is als gedacht werd. Gaandeweg kun je de auto aanpassen om hem beter geschikt te maken voor alles wat je tegenkomt. Volgens de ontwikkelaar genieten de spelers van ‘vrijheid, creativiteit en de kans om te experimenteren’.

Het is in ieder geval een game zoals we hem nog nooit hebben gezien. Sony noemt het een ‘run-based game’, dus veel stilstaan zal er niet bij zijn. We zijn in ieder geval erg benieuwd naar het verhaal en de gameplay.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)