Dat mensen twee duimen hebben, is volgens GTA-complotdenkers al een bevestiging dat de nieuwe GTA volgend jaar komt. Twee keer 1.012 is immers 2024, of zoiets. Maar na alle inhoudsloze geruchten komt Forbes met een releasedatum van GTA 6 die naar alle waarschijnlijkheid wel klopt. Ze halen de informatie uit de presentatie van de jaarlijkse cijfers.

Take-Two meldt dat ze in het fiscale jaar 2025 ‘verschillende baanbrekende titels lanceren’ waarmee ze verwachten 8 miljard dollar aan omzet te draaien en meer dan 1 miljard dollar aan aangepaste ‘onbeperkte operationele cashflow’ te behalen. Ze verwachten dit momentum vast te houden en in 2026 nog hogere resultaten te boeken.

Dit moet de nieuwe GTA zijn

Nu klinkt dit als het zoveelste gerucht, maar we hebben het hier over een toename in de omzet van bijna 3 miljard dollar. Volgens Forbes is er maar één spel dat zo’n klapper kan maken, en dat is GTA 6. Het fiscale jaar is van 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025. We horen je al brommen: dat is geen releasedatum, maar een releasejaar. Ook daar heeft Forbes een antwoord op.

Dus, wat is de releasedatum van GTA 6?

Volgens Forbes brengt Rockstar alle grote games altijd net voor de feestdagen uit. Logisch, want dat is het moment dat mensen spellen en spelcomputers gaan kopen. De releasedatum zou dus in het vierde kwartaal van 2024 zijn. GTA 5 kwam destijds in de september. Het nieuwsplatform neemt wel een slag om de arm: als het spel vertraagd wordt, dan zou de release in het eerste kwartaal van 2025 zijn.

Waarom is er nog geen officiële releasedatum voor GTA 6?

Volgens Forbes houdt Rockstar wijselijk de lippen strak op elkaar over de echte releasedatum van GTA 6. De gameontwikkelaar zou bang zijn dat mensen stoppen met het kopen van GTA 5 of van digitale credits voor GTA Online. Rockstar wil dat spelers tot het allerlaatste moment vasthouden aan de huidige game.

Reacties

  • Pangkoekoe heeft op 23 mei 2023 geschreven:

    Ja? Het wollige artikel gelezen omdat in de kop staat dat Forbes een releasedatum noemt. Van een 4e kwartaal gegoten in een release maand, gebaseerd op een release van 10 jaar terug. Wauw, dan is bij deze weer één van de zoveelste clickbait artikelen geplaatst.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear