Gezien de nadruk die ze op de basisschool leggen op het rollen over de grond als je in de fik staat, hadden we verwacht dat dit een grotere rol zou spelen in onze opvoeding. In de praktijk sta je in Nederland bijzonder weinig echt in de fik. We zien veel vaker dat mensen vergeten dat je achter de vangrail moet gaan staan na een ongeluk of bij pech – of het nou op het circuit of op de snelweg is.

Deze video laat perfect zien waarom je jezelf in zo’n situatie zo snel mogelijk in veiligheid moet brengen, als je daartoe in staat bent. Op de beelden zie je hoe een Tesla vol tegen een eerder gecrashte auto botst. De camera die naar voren gericht is, laat al zien dat er iemand vlak naast het eerste wrak staat. De tweede video laat zien dat het echt niets scheelt, of deze bestuurder was aangereden.

Je weet niet exact wat hier aan de hand was

Als je de tweede video afkijkt, zie je dat de bestuurder na de tweede crash wederom naar zijn auto probeert te lopen. Wat de reden is, is niet bekend. Het kan zijn dat hij iemand probeert te helpen die nog in de auto zit – in dat geval snap je het al wat beter. Hoe dan ook is de video een goed voorbeeld van hoe onveilig het is om na een ongeluk op de weg te blijven staan.

Volgens de beschrijving reed de Tesla waarvan de beelden komen op het moment van de crash op Autopilot. Het systeem zou het obstakel niet gezien hebben en er daarom tegenaan zijn gereden. Feit blijft dat je als bestuurder altijd moet blijven opletten, of je nou een assistent aan hebt staan of niet. Het ziet er in ieder geval uit als een ongeluk dat gemakkelijk voorkomen had kunnen worden.

Waarom je altijd achter de vangrail moet gaan staan na een ongeluk

Tesla on Autopilot slams into a car that had flashers on due to an earlier accident

De beelden vanaf de zijkant

Tesla Autopilot crash view 2

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear