Kan een Tesla een achtervolging volhouden zonder oververhit te raken en met een lege accu te moeten opgeven? Het internet denkt van niet, dat is duidelijk. Maar in de praktijk? Daar gaan we nu achter komen. De onderstaande Ford Mustang wordt gelaserd wanneer hij zo’n 15 km/u te hard rijdt en wordt door de (toch wel extreem salty) agent in de Tesla aan de kant gezet.

De bestuurder zet kort zijn auto stil en laat zijn passagier uitstappen. Zodra de passagier probeert in te stappen, poetst de bestuurder de plaat. Een mooi excuus om van een vervelende partner af te komen of wil hij niet gearresteerd worden? Of allebei? De passagier heeft wel lekkere NPC-energie en loopt nonchalant verder alsof er niets is gebeurd.

De politie-Tesla houdt de Mustang goed bij

Helaas staat de snelheid waarmee de politie rijdt niet in beeld. We vermoeden dat het gaat om een Performance-uitvoering met een topsnelheid van 250 km/u. De Ford Mustang heeft een vergelijkbare topsnelheid, afhankelijk van welke uitvoering het precies is en of hij nog standaard is. De twee auto’s lijken geduchte tegenstanders te zijn voor elkaar.

Na 4 minuten zie je in het filmpje de meeste actie, maar het lijkt wel of de agent bang is om zijn politie-Tesla te beschadigen. Zodra de achtervolging de snelweg op draait, is de spanning er wel een beetje af. De agent begint zelfs All My Ex’s Live in Texas te zingen rond de 15 minuten. Zo rond 16:30 gaat het bijna fout als er een spijkermat op de weg ligt.

Naarmate de achtervolging vordert, wordt het drukker op de weg. Uiteindelijk is de agent genoodzaakt de achtervolging te staken uit veiligheidsoverwegingen. Al zullen de online reacties ongetwijfeld beweren dat de echte reden is dat de accu van de Tesla leeg is.

Reacties

  • Realist heeft op 6 juni 2022 geschreven:

    Het meest verbazingwekkend is dat de politie daar er voor kiest om in zo’n onbetrouwbare auto te gaan rijden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)