Geloof het of niet, maar de staalconstructie op wielen was ooit een BMW 3-serie uit 1995. De eigenaar plukte hem op het laatste moment van de sloop en haalde alle onnodige onderdelen van de auto af. Het eindresultaat blijkt een ontzettend lollige drifter te zijn die ook nog eens straatlegaal is bevonden door de politie.

‘Het is eigenlijk gewoon een standaard BMW. Er is niet zoveel veranderd’, meent de eigenaar. Ja, precies. Toch mag de oude BMW nog steeds op de openbare weg komen. De eigenaar bracht hem naar de lokale politie om de auto te laten keuren. Op de luide uitlaat na is de politie tevreden over de omgebouwde BMW.

Specificaties van de BMW 3-serie driftende kart

Voorin ligt nu een V8-motor van GM (een LS4-motor, voor de liefhebbers) die twee turbo’s kreeg en graag E85-benzine lust. Hij produceert nu meer dan 1.200 pk. Voor al dat vermogen is er een nieuwe versnellingsbak en een differentieel dat van een BMW M5 komt. Voor de serie American Tuned mag Rob Dahm een stukje rijden met de straatlegale driftkart.

De eerste testrit verloop niet perfect, maar de eigenaar laat zich niet kennen. Hij vraagt Dahm zelfs of hij het differentieel nog wat verder de vernieling in kan helpen. Na wat reparaties mag de driftkart met 1.200 pk weer los. Laten we hopen dat de achterbanden geen familie achterlaten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)