‘Laten we hopen dat ie niet explodeert’, zegt een politieagent onderweg naar de fabriek van Ford in het Amerikaanse plaatsje Dearborn. De agenten krijgen op 4 februari van dit jaar een melding van een brand bij de fabriek. Er blijkt een Ford F-150 Lightning in brand te staan. Het vuur kan niet op tijd gedoofd worden waardoor nog eens twee elektrische pick-ups vlam vatten.

De overslaande brand is volgens de politie een logisch gevolg. Zij noemen de brandende F-150 Lightning in het politierapport ‘onblusbaar’. De beelden van het Dearborn Police Department zijn opgevraagd door de Amerikaanse nieuwszender CNBC. ‘We moeten er verdomme een heel meer overheen gooien om hem uit te krijgen’, blijkt een van de agenten te zeggen.

De batterij is de oorzaak voor de brand

Na de brand verklaart Ford dat de fout ligt bij batterijleverancier SK On. Er zou een interne kortsluiting hebben plaatsgevonden in de batterij. De elektrische pick-up stond aan de lader en werd opgeladen voor de levering. Het enige dat nog moest gebeuren, was een laatste kwaliteitscheck. Daar is Ford niet aan toe gekomen. Aan de hand van de brandende Ford F-150 Lightning zijn achttien exemplaren teruggeroepen en lastte Ford een productiepauze in van vijf weken.

De beelden van de brandende Ford F-150 Lightning

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie