Moderne auto’s zijn echt goed. Zonder je zorgen te maken over een kokende motor of een uitvallende airco kun je dwars door Death Valley rijden, een van de warmste plekken op aarde. Sterker nog: de kans is groot dat de auto daar deels door zijn merk ontwikkeld is. Gek genoeg heb je een groter probleem als de temperatuur in Death Valley afneemt – en het gaat regenen.

Deze week viel er nogal wat regen in de hete uithoek van Californië. Binnen drie uur tijd kwam de hoeveelheid regen naar beneden die normaal in één jaar valt. En dat zorgt voor grote problemen in het nationale park. Omdat er bijna geen planten groeien, liggen het zand en de stenen los. Op het moment dat er dan een flinke klap water overheen gaat, komt alles van z’n plek.

Death Valley was maar 30 minuten extra rijden

YouTuber SuperfastMatt ging naar de zoutvlakte van Bonneville voor een evenement. Ook daar had het fors geregend en het evenement ging niet door. Dus besloot hij in zijn gemodificeerde Toyota 4Runner via een omweg terug te rijden. De route door Death Valley zou hem maar 30 minuten extra kosten. Hij had er niet op gerekend dat de weg erbij lag zoals in onderstaande video.

Gelukkig voor Matt is zijn Toyota perfect voorbereid op wat hij aantreft. Zijn 4Runner is verhoogd, ademt door een snorkel en heeft een lier om zichzelf en anderen uit de modder te trekken. In de interessante en humoristische video zie je wat een forse regenbui doet met Death Valley en zijn bezoekers.

De wegen zijn bedekt met stenen, of geheel weggevaagd. Ook lopen er rivieren over het asfalt. Onderweg helpt de YouTuber een hoop gestrande toeristen in huurauto’s. Opvallend hoeveel Europeanen er door Death Valley rijden, trouwens. Zijn omweg van 30 minuten veranderde in een omweg van bijna 4 uur.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear