Het Amerikaanse Utah heeft zoveel meer te bieden dan musea en parken. Ze hebben namelijk de Bonneville-zoutvlakte. Dat is een zoutvlakte met een oppervlakte van 260 vierkante kilometer dat op sommige plaatsen wel dikker is dan 1,8 meter.

Maar wat is hier nou interessant aan?

Nou, Malcolm Campbell vestigde hier zijn laatste wereldrecord ooit, in 1935, toen hij de eerste man werd die een auto met 300 mijl per uur (483 km/u) reed. Record na record is er sindsdien gesneuveld. Zo heeft George Poteet met The Poteet & Main Speed Demon streamline, dat een beetje lijkt op een raket op wielen, een nieuw snelheidsrecord gevestigd.

Hij reed met dit snelheidsmonster 628 km/u over de Bonneville-zoutvlakte tijdens de SpeedWeek. Tot op de dag van vandaag wordt de zoutvlakte gebruikt om op te racen, hoewel de Speed Week, het belangrijkste evenement ter plekke, al twee jaar achtereen is geannuleerd vanwege slechte bodemgesteldheid.

Dus ga zodra je de kans krijgt! Je haalt misschien niet de hoge snelheden die voor jou gereden zijn, maar het is alsnog de moeite waard. Knal maar op je bucketlist.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear