Zo zie je maar dat je je auto maar een even alleen hoeft te laten om een wiel te verliezen. Deze boeven hadden binnen een minuutje het achterwiel los van een Chevrolet Corvette C7. Vervolgens peren ze hem met hun Dodge Charger. Ooit afgevraagd waarom auto’s waar de velgen van gestolen zijn niet gewoon op de grond staan, maar vaak op bakstenen? Dat zie je hier goed.

De diefstal vindt plaats op een parkeerplaats in Texas bij een fitnesscentrum. Drie gemaskerde mannen parkeren hun Dodge Charger naast de Corvette en gaan aan de slag. Volgens de lokale politie lijkt het erop dat ze ‘werken voor NASCAR met de snelheid en bedrevenheid van hun diefstal, al hebben we nog nooit NASCAR-crewleden gezien waarbij hun broek langzaam afzakt.’

Waarom gebruiken velgendieven die bakstenen?

De beelden komen van een geparkeerde Tesla. In die ene minuut zet een van de dieven de krik onder de auto en een ander gebruikt de slagmoersleutel op de wielmoeren. Het wiel verdwijnt in de kofferbak. En daar zie je het: de krik kan niet onder de auto vandaan zonder dat er iets onder de dorpel of onder de remschijf ligt.

Bakstenen kun je overal en nergens uit de straat plukken en zijn stevig genoeg om een auto op te balanceren. Door de auto op een baksteen te laten steunen, kan de krik ver genoeg zakken om weer meegenomen te kunnen worden. De politie meldt dat het wiel van de Corvette al gauw zo’n 700 dollar waard is. Voorlopig zijn ze nog op zoek naar de daders.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear