Een goede wrap voor je auto kost flink wat knaken. Je kunt je investering bewaken door de boel goed schoon te houden en te beschermen. Maar hoe moet je eigenlijk een gewrapte auto wassen? Het TopGear Clean Team doet het voor in de video onder aan deze pagina.

De eerste stappen van een gewrapte auto wassen zijn hetzelfde als een auto zonder wrap. Eerst moet je de auto goed schoonmaken met schuim en een hoge drukreiniger. Daarna moet je met een washandschoen en autoshampoo (dus nooit Dreft!) de auto wassen.

Hiervoor bestaan speciale wrap-autoshampoo’s, maar die heb je niet per se nodig. Gebruik wel altijd twee emmers, eentje met schoon water en de andere om de handschoen in om te spoelen. Een wrap is minder hard dan autolak, dus ga extra zorgvuldig te werk om krassen te voorkomen.

Extra aandacht bij het wassen van een gewrapte auto

Het is aan te raden om met een zachte borstel de randjes van de wrap om de zoveel tijd wat extra aandacht te geven. Rond de randen vind je soms wat blootgestelde lijm van de wrap en hier kan vuil aan blijven hangen. Doe dit bijvoorbeeld elke drie wasbeurten.

Na het afspoelen en wassen van de gewrapte auto kun je aan de slag om het hardnekkige vuil te verwijderen. Hierbij moet je de wrap iets anders benaderen dan normale autolak. Teerverwijderaar kan bijvoorbeeld de lijm van de wrap aantasten. Spuit dit dus niet direct op de wrap, maar op een doekje. Laat het ook niet te lang zitten.

Wil je de auto poetsen, dan zou je bij normale lak nu klei tevoorschijn halen. Dit moet je bij een wrap dus niet doen. Het Clean Team kiest ervoor om met de hand de wrap lichtjes te poetsen. Hierbij blijven ze weg van de randjes, zodat er niets onder de wrap komt. Daarna spuiten de schoonmakers sealant op de wrap. Ook dit is normale sealant, en niet specifiek bedoeld voor een wrap.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear