Zolang auto’s niet allemaal zelf rijden, blijven we op elkaars rijgedrag brommen. Het liefst zou je op dit soort momenten spikes aan je velgen willen hebben zoals in Ben-Hur. Dat mag niet, vermoeden we, maar je kunt wel een hijskraan op het dak van je auto laten monteren om wegmisbruikers op hun plek te zetten. Hah. De hijskraan voor op het dak heet de e-bike-lifter.

Pender bedacht de kraan. De uitvinding is er dus om elektrische fietsen op het dak te zetten zonder een hernia te tillen – maar gewone fietsen moet ook geen probleem zijn. Elektrische fietsen wegen tussen de 23 en 29 kilo. De hijskraan zelf is van aluminium en RVS gemaakt en weegt bijna 12 kilo. Let er dus wel op dat je dakdragers wel zo’n 70 kilo kunnen dragen.

Wat kost de hijskraan om e-bikes op het dak van je auto te tillen?

Het installeren is vrij simpel. Je maakt de lifter vast aan de dragers, hangt je fiets aan de haak en de telescopische arm doet het zware werk. De lifter kost 799 euro. Daar komt nog eens 13,43 euro bovenop als je hem naar Nederland of België laat verzenden. Misschien is het een leuk cadeautje van de familie aan opa en oma die graag op fietsvakantie gaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear