De klassieker 2 Fast 2 Furious leerde de wereld dat een Mitsubishi Lancer Evo (met non-Evo-achterlichten) minimaal net zo hard achteruit kan rijden als vooruit. Of de auto een zeer lange achteruit-versnelling heeft of meerdere versnellingen voor z’n achteruit, daar zijn we nooit achter gekomen. Versnellingsbakken in de F&F-reeks zijn sowieso technische hoogstandjes.

Hoe dan ook, de scène bracht bijna twintig jaar later een trend voort die ook wel de ‘Brian O’Connor school of driving’ wordt genoemd. Er zijn op het internet meerdere filmpjes te vinden van geslaagde J-turns, waarbij je een stuk achteruit rijdt en daarna met een goede ruk aan het stuur weer naar voren rijdt. Net als in de film.

Deze Nederlandse Honda-rijder doet een poging in z’n CRX Del Sol. Zoals je aan de snelheid kunt zien, ontbreekt bij deze auto de magische achteruit. De optionele middelvinger is wel aanwezig. En zoals letterlijk alle Nederlandse pogingen om Hollywood na te doen, ziet er het wat suf uit. Wil je zelf (op een afgesloten terrein) een goede J-turn doen, tik dan even de rem aan als je de draai maakt.

Honda-rijder probeert bekende F&F-scène na te doen in Nederland

De originele scène

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie