Alvast een waarschuwing vooraf: laat het geluid van de onderstaande video vooral uit. Dit is misschien nog wel erger dan dat ‘oh no‘-nummertje dat onder al die TikTok-filmpjes zit. Hoe dan ook hieronder zie je hoe een bestuurder met Snapchat een video maakt van een snelheidscamera. Tenminste, dat dacht ze. Het blijkt geen snelheidscamera te zijn, maar een MONO-cam.

Juist omdat ze een Snappie maakte, gaat ze op de bon. Camera’s die gericht zijn op de voorkant van jouw auto, zullen in Nederland geen snelheidsboete uitschrijven. Snelheidsflitsers nemen hier altijd een foto van de achterkant. Camera’s die de neus van de auto pakken, kunnen MONO-cams zijn zoals hieronder. Of het zijn andere willekeurige verkeerscamera’s die helemaal geen boetes uitdelen, kan ook nog.

De foto bovenaan de pagina is overigens wél een snelheidscontrole en is helemaal legaal gemaakt door de bijrijder. Vaak herken je snelheidscontroles ook wel aan het grijze busje wat er naast geparkeerd staat. Je ziet ook dat de camera met de lens naar de achterste kentekenplaat gericht staat. Hieronder zie je dus hoe zo’n MONO-cam eruitziet – en hoe de boete is die je dan thuis krijgt.

@myrthemwdewit Tip van flip, probeer nooit meer een flitscamera te filmen😂🤡 #verkeersboete #flitspaal #dom #boete ♬ Clownerij – Alice

Werkt de video niet?

Advertentie

Reacties

 • Flip heeft op 9 juni 2023 geschreven:

  Tip van Flip:

  Laat die telefoon eens liggen tijdens het rijden… Elk moment dat je rijdt….

  Reageer
 • Henk67 heeft op 6 juni 2023 geschreven:

  Euh…je wordt in Nederland wel degelijk ook van voren geflitst, maar dan door vaste camera’s, ik ben met de auto ooit geflitst, en met de motor op datzelfde punt een middelvinger.

  • Martijn heeft op 7 juni 2023 geschreven:

   Ook mobiele camera’s kunnen je van de voorkant flitsen. In April geflitst in Uddel, en heb er mooie foto van.

   Reageer
  • Marco heeft op 6 juni 2023 geschreven:

   Inderdaad.. als je in Flevoland tussen Almere en Lelystad de dijk neemt en het Blok van Kuffeler passeert krijg je van zowel de voorkant als de achterkant een foto. (En ja, ik op dezelfde dag… Heen en terug 😱)

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie