Maak kennis met Emily, een geheime elektrische GT die in slechts tien maanden gebouwd is door ex-Saab-medewerkers. Deze auto kan ervoor gaan zorgen dat de manier waarop we auto’s ontwerpen compleet gaat veranderen. Waarom? Omdat de NEVS Emily GT die je hierboven ziet, vier elektromotoren heeft. Da’s nog niet zo spannend, maar de motoren liggen niet op de voor- en/of achteras of onder de auto.

De motoren zitten verwerkt in de vier 18-inch wielen. In elk wiel huist alle techniek om ze aan te drijven. Tot slot is er een huls omheen gemaakt zodat er geen water of andere narigheid bij de techniek kan komen. De vier motoren bij elkaar produceren 430 pk en trekken stroom uit een gigantische 174-kWh batterij. Dat betekent dat je op een volle lading meer dan 965 kilometer ver moet kunnen komen.

Voor de speciale motoren heeft NEVS, het bedrijf Protean Electric ingeschakeld. Andrew Whitehead is de baas van dit bedrijf en hij legt aan ons uit hoe het concept werkt. Daarnaast rijden we met NEVS Emily GT, komen we erachter hoe belangrijk torque vectoring voor deze auto is en hoe groot het achterwerk van Emily is, of eh, de kofferbak. Bekijk de beelden hieronder.

Rijden met de NEVS Emily GT

Advertentie

Reacties

  • Roelof Veldhuis heeft op 27 augustus 2023 geschreven:

    Er zijn berichten dat er een Zweedse investeerder is gevonden om de productie op te starten in Trollhattan. Ik heb deze auto in juni gezien bij het Saab Car Museum en hij ziet er in het echt nog beter uit dan op de foto. Prachtige specificaties en zeer innovatieve technieken, zou echt een aanwinst zijn op de markt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie