De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Jij had ook zien aankomen dat Porsche dit niet zou vieren met wat cadeaubonnen en een kringfeestje, of wel? De 911 S/T is het verjaardagscadeau van Porsche aan Porsche. Het is de puurste, lichtste, rauwste, meest speciale versie van de 992-generatie. En vandaag mogen we eindelijk met de Porsche 911 S/T rijden.

Wat je hierboven ziet, is eigenlijk de carrosserie van een GT3 Touring waarin de 4,0-liter zescilinder boxer is vervangen door de 15 pk sterkere versie van de 911 GT3 RS. Daarnaast haalde Porsche 40 kilo van de basis af. Het gewichtsverlies zit hem met name in de koolstofvezel panelen, magnesium wielen, een lichtere koppeling en het verwijderen van het systeem voor de meesturende achterwielen.

Al dat werk is gedaan om de 911 S/T puristischer in te steken. Dat wil zeggen: minder technologie, meer eerbetoon brengen aan het feit dat ‘s werelds bekendste sportauto 60 jaar bestaat. Allemaal mooie woorden, maar hoe is het om met de Porsche 911 S/T te rijden? Daar komen we achter in de video hieronder.

Reacties

  • Chris heeft op 29 september 2023 geschreven:

    Wat een saaie kleur!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)