Stiekem mag je wel een béétje jaloers zijn. Niet op het feit dat deze bestuurder gearresteerd werd en flink mag aftikken, maar dat hij professionele helikopterbeelden van zijn auto mocht ontvangen. In Nederland krijg je een korrelige flitsfoto waarvan de compositie zo belabberd is dat een ansichtkaart uit Volendam nog een echte Anton Corbijn lijkt.

Maar in Spanje zet de verkeerspolitie helikopters in om hardrijders te pakken. We doen er heel luchtig (hehe) over, maar als je hoort dat er op het stuk asfalt in de video dit jaar alleen al 28 ongelukken zijn gebeurd, snap je dat ze de boel daar scherp in de gaten houden. De Porsche 911 in de video wordt drie keer door de helikopter gemeten met snelheden boven de 285 km/u.

Verderop werd de Porsche 911 stilgezet; de bestuurder mocht mee met de politie. Het betrof overigens geen Spanjaard, maar iemand uit Ierland. De maximumsnelheid op de weg is 120 km/u. Het is ons niet bekend welke straf de Porsche-rijder boven het hoofd hangt, maar we hebben het vermoeden dat het goedkoper was geweest om zelf een drone te kopen en wat beelden te schieten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)