Uitdeuken zonder spuiten is de zwarte magie onder het schadeherstellen. Je zou het niet zeggen als je de deuk op deze Rivian R1T ziet, maar ene Matt Boyette uit de Verenigde Staten klopt het achterpaneel gewoon weer recht. En dat zonder het metaal te demonteren. En het scheelt zijn klant ook nog eens duizenden euro’s. Check de video onderaan de pagina.

Bij de meeste pick-ups is de laadbak een los onderdeel. Heb je een forse schade achter, dan kun je bij deze normale bedrijfsauto’s (een deel van) de laadbak vervangen. Bij de Rivian zit de laadbak vast aan de rest van het plaatwerk. Wil je een deel van de bak vervangen, moet er een nog veel groter deel verwijderd worden én alles moet daarna gespoten worden.

De eigenaar had een offerte gekregen van een schadehersteller om de hoek voor de deuk. Dit bedrijf wilde inderdaad een grote portie van het plaatwerk vervangen, en moest daarom zelfs het glas demonteren en ook nog eens de batterij. De totale klus kwam uit op 41.000 dollar, omgerekend zo’n 38.000 euro. Daarom besloot de eigenaar een second opinion te zoeken.

Twee dagen werk

Uiteindelijk kwam de eigenaar van de Rivian R1T uit bij een bedrijf dat de deuk wel durfde uit te deuken zonder te spuiten. Het bleek een uitdagende klus: er zijn nauwelijks manieren om bij de achterkant van de deuk te komen. Wat deze reparatie heeft gekost, dat zegt de hersteller niet. Hij zegt alleen dat het twee dagen werk was, dus waarschijnlijk nog geen 10 procent van de andere offerte.

Op de video ziet het er weer perfect uit, maar de schadehersteller geeft toe dat er nog wat piepkleine plekjes te zien zijn. Eén imperfectie is weg te werken met een klein beetje lak en de andere plek kon hij van binnenuit niet goed bij komen. Zou de reparatie van 41.000 dollar wel perfect zijn geweest? Ook dan heb je kans op foutjes in het spuitwerk of naden die nèt niet helemaal lekker lopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear