Een supercar waar geen dak op zit en ook geen dak op kan. Onpraktisch? Dat valt meestal wel mee, aangezien de mensen die ruim 1,6 miljoen euro uitgeven aan een supercar vaak een droge garage hebben en een hoop andere auto’s. De Ferrari Monza pak je dus alleen als je zeker weet dat er geen regen is. Meestal, dus.

Ferrari organiseerde een tourrit voor de eigenaren van de Ferrari Monza SP1 en SP2 met als afsluiter een rondleiding door de fabriek en wat rondjes op Pista di Fiorano – het privécircuit van Ferrari. De eigenaren kwamen onder een strakblauwe hemel aan bij de fabriek, maar toen ging het mis. Het kwam met bakken uit de lucht zetten en alle Monza’s stonden buiten geparkeerd.

Je weet in ieder geval zeker dat de bekleding van de Monza’s goed nat zijn geworden. De titel van de YouTube-video spreekt over schade, maar daar is verder niets over bekend. Ferrari zal ongetwijfeld gedacht hebben aan een beetje nattigheid bij de ontwikkeling van een auto zonder dak, maar bevorderlijk voor het interieur is water nooit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear