Een pick-up? Met deze benzineprijzen? Waarom zou je? De Toyota Prius kan prima ingezet worden als trekauto, zo bewijst de onderstaande YouTube-video. Er kan zelfs een gooseneck-trailer achterop (of bovenop?) de hybride worden gemonteerd.

Gooseneck-trailers zijn grote aanhangers die bedoeld zijn om achter pick-ups te hangen. De pick-ups hebben vaak een speciale kogel in de laadbak in plaats van achter de auto, vandaar dat de trailer een soort zwanennek heeft. Maar met een klein beetje moeite krijgt een handige klusser deze kogel ook wel op het dak van een Prius.

Het lukt de Prius heel aardig om de grote trailer te trekken, maar dan wel onbeladen. Het dunne plaatwerk van het dak bezwijkt wel onder het gewicht, maar kleinigheden hou je toch. Een ander groot voordeel is dat de Prius 180 graden kan draaien vóór de trailer en dus het enorme ding vooruit kan rijden.

Grote en met name zware dingen ga je niet vervoeren, maar om de trailers te verplaatsen op een terrein, kan het nog best eens handig zijn, aangezien de Prius 360 graden kan draaien voor de trailer. Check hieronder de Prius met de enorme aanhanger.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)